Δραστηριότητες

SEAT

Η SEAT στην Ελλάδα

Η SEAT ΤΕΧΝΟΚΑΡ είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της SEAT στην Ελλάδα από το 1985, ενώ το 2015 απορροφήθηκε από την Autohellas. Η Autohellas είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean.

Η SEAT διεθνώς

H SEAT είναι, με διαφορά, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1950 από το Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανίας (Instituto Nacional de Industria, INI) της Ισπανίας, και σήμερα αποτελεί θυγατρική εταιρεία του γερμανικού ομίλου Volkswagen.

Η SEAT κρατά τις ρίζες της πίσω στις 22 Ιουνίου 1940, όταν η ιδιωτική ισπανική τράπεζα «Banco Urquijo» ίδρυσε την «Sociedad Ibérica de Automóviles de Turismo» (S.I.A.T.) ως προάγγελο της SEAT με το φιλόδοξο στόχο να εδραιωθεί ως η εθνική αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας, ένα πλάνο που αργότερα έμελλε να αναληφθεί από το «Instituto Nacional de Industria» (I.N.I.).

Με έδρα την Βαρκελώνη, το εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ευρώπη, με ετήσια παραγωγή πάνω από 500.000 οχήματα. Στο ίδιο εργοστάσιο πραγματοποιήθηκε ο σχεδιασμός και η εξέλιξη τους άκρως επιτυχημένου και εντυπωσιακού AUDI Α1.

Η προηγμένη τεχνολογία, ο σπορ σχεδιασμός και η οδηγική άνεση που προσφέρει η SEAT, την έχουν αναδείξει ως μια από τις πιο δυναμικές μάρκες της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η επιτυχία της μάρκας αποδεικνύεται και από την συνεχή ανοδική πορεία που καταγράφουν οι πωλήσεις της τα τελευταία χρόνια.

Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα

Video

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση