Δραστηριότητες

Jeep

Η Jeep στην Ελλάδα

Η Italian Motion είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Jeep στην Ελλάδα. Η Italian Motion, από το 2023, ανήκει κατά 51% στην Autohellas. Η Autohellas είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean.

Η Jeep διεθνώς

Η Jeep έχει δώσει το όνομά της σε μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων, εκείνη των σκληροτράχηλων εκτός δρόμου μοντέλων, και αυτό λέει τα πάντα για το ποιόν της. Η αρχή έγινε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1940 με το θρυλικό Willys που εξυπηρέτησε στρατιωτικές ανάγκες, ενώ το 1945 ακολούθησε το πρώτο πολιτικό μοντέλο που ονομάστηκε CJ-2A.

Ο θρύλος της αμερικανικής εταιρείας συνέχισε να χτίζεται με μοντέλα όπως το Wagoneer, τα Cherokee/Grand Cherokee και βέβαια το σκληροτράχηλο Wrangler που προοδευτικά αναδείχτηκε στο πιο αναγνωρίσιμο τετρακίνητο εκτός δρόμου μοντέλο του πλανήτη. Με την πρώτη γενιά του Compass το 2007 η Jeep άνοιξε το διασκελισμό της στην Ευρώπη, ωστόσο το μεγάλο βήμα έγινε το 2016 με το Renegade να αλλάζει τις ισορροπίες στα B-SUV. Το πρώτο μικρό Jeep ήταν γεγονός, χωρίς εκπτώσεις στο μοναδικό στιλ και τα υπόλοιπα ειδικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της μάρκας.

Ο συνδυασμός του στιλ με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες εξακολουθούν να κατευθύνουν τα μοντέλα της εταιρείας, με πολύτιμο σύμμαχο την εξηλεκτρισμένη πλέον τεχνολογία τετρακίνησης 4xe. Το 2023 παρουσιάστηκε το Jeep Avenger, το μικρότερο μοντέλο που έχει σχεδιάσει ποτέ η εταιρεία και ταυτόχρονα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό. Αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς το μέλλον, το Avenger βραβεύτηκε ως «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023.

Δείτε περισσότερα

Βίντεο

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση