Δραστηριότητες

FIAT

Η FIAT στην Ελλάδα

Η Italian Motion είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της FIAT στην Ελλάδα. Η Italian Motion, από το 2023, ανήκει κατά 51% στην Autohellas. Η Autohellas είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean.

Η FIAT διεθνώς

Με όνομα που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Fabbrica Italiana Automobili di Torino, η FIAT ιδρύθηκε από τον Giovanni Agnelli το 1899 και η πορεία της έχει ήδη ξεπεράσει τα 120 χρόνια. Από το 2021 είναι μέλος του ομίλου Stellantis.

Η FIAT έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δραστηριοποιούμενη σε εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους κατηγορίες, πάντα με μια ιδιαίτερη ματιά που δημιούργησε μοντέλα όπως το 600 Multipla του 1956-λογίζεται ως ο πατέρας των πολυμορφικών, το μοναδικό Topolino, το πανέμορφο 124 Spider και το συναρπαστικό Coupe.

Ωστόσο η πραγματική αυθεντία της ιταλικής μάρκας αφορά σε μικρά αυτοκίνητα που έχουν γίνει θρύλοι, όπως τα 500, το 127, το Panda, το Uno και το Punto, συνδυάζοντας αξεπέραστα το στιλ και την πρακτικότητα. Για την εξηλεκτρισμένη εποχή που έχει ήδη ξημερώσει, η FIAT αναπτύσσεται δυναμικά και χτίζει την νέα γκάμα της.

Δείτε περισσότερα

Βίντεο

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση