Δραστηριότητες

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo στην Ελλάδα

Η Italian Motion είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Alfa Romeo στην Ελλάδα. Η Italian Motion, από το 2023, ανήκει κατά 51% στην Autohellas. Η Autohellas είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean.

Η Alfa Romeo διεθνώς

Η Alfa Romeo είναι ένας ζωντανός θρύλος της αυτοκίνησης. Ιδρύθηκε στις 24 Ιουλίου του 1910 στο Μιλάνο και από τότε συνταιριάζει με μοναδικό τρόπο το ανυπέρβλητο στιλ με την αυθεντικά σπορ και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη οδηγική δυναμική. Από το 2021 η Alfa Romeo είναι μέλος του ομίλου Stellantis.

Η ονομασία προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Anonima Lombarda Fabbrica Automobili» και το επώνυμο ενός εκ των ιδρυτών της, του Nicola Romeo. Με σημαντική αγωνιστική παρουσία που έχει αφήσει το στίγμα της σε αγώνες Τουρισμού αλλά και τη Formula 1, η Alfa Romeo ακολουθείται από φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας στο ενεργητικό της μοντέλα όπως η Giulia, η Alfasud, η 33, η 75, η 156, αλλά και αριστουργήματα όπως η GTV, η Spider, η 33 Stradale, η SZ, η 8C Competizione και η 4C, η Alfa Romeo έδινε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τροφή στα όνειρα των petrolheads, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως και το 2026. Η αρχή έγινε με την Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας και παράλληλα το πρώτο της C-SUV. Ισχυρή, φιλόδοξη και κερδοφόρα, η Alfa Romeo ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον, πάντα με το Cuore Sportivo να την καθοδηγεί.

Δείτε περισσότερα

Βίντεο

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση