Δραστηριότητες

Abarth

Η Abarth στην Ελλάδα

Η Italian Motion είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Abarth στην Ελλάδα. Η Italian Motion, από το 2023, ανήκει κατά 51% στην Autohellas. Η Autohellas είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean.

Η Abarth διεθνώς

Η μάρκα που έχει για σήμα το σκορπιό ιδρύθηκε το 1949 από τον ταλαντούχο ως μηχανικό αλλά και ως επιχειρηματία Carlo Abarth, με την παρουσία της στους αγώνες να εκπέμπει ιδιαίτερη λάμψη.

Αρχικά η Abarth ακολούθησε παράλληλη πορεία με την FIAT, εφαρμόζοντας ειδικές βελτιώσεις στα μοντέλα της μεγαλύτερης ιταλικής μάρκας. Ήταν Σεπτέμβριος του 1963 όταν ο Carlo Abarth αποκάλυψε το FIAT Abarth 595, ένα μικρό αυτοκίνητο βασισμένο στο 500 D, μα με αυξημένη χωρητικότητα κινητήρα και πολλές μηχανολογικές βελτιώσεις.

Αυτή η λογική παγιώθηκε ως φιλοσοφία της Abarth, η οποία πέρασε στον έλεγχο της FIAT το 1971 και από το 2021 ανήκει στον όμιλο Stellantis. Το πιο πρόσφατο και πρώτο ηλεκτρικό δείγμα γραφής αφορά στο εκρηκτικό Abarth 500e, το οποίο εξελίχθηκε στη βάση του πιο πετυχημένου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που υπάρχει στην αγορά της Ευρώπης, τιμώντας στο έπακρο τα ιδανικά της μάρκας.

Δείτε περισσότερα

Βίντεο

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση