Νέα & Ανακοινώσεις

Όμιλος Autohellas Οικονομικά Στοιχεία Α’ Τριμήνου 2022

Συνεχιζόμενη δυναμική και σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία

Η Autohellas ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 12,4% σε επίπεδο ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €144,8εκ. έναντι €128,8εκ. το 2021. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε €13,4εκ. έναντι €10,4εκ. το 2021, καταγράφοντας αύξηση 29,9%. Τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2022, που λόγω εποχικότητας του τουρισμού είναι  πάντα το πιο αδύναμο του έτους, ανήλθαν στα €8εκ. έναντι €4,5εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 79,3%.

Ο κύκλος εργασιών από τη δραστηριότητα του Ομίλου στις μισθώσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά 7% σε σχέση με το 2021 και έφτασε τα 41,5εκ. Η αύξηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν σημαντικά ισχυρότερη σε δυναμική με την σταδιακή ανάκαμψη της εσωτερικής και διεθνούς μετακίνησης μετά το τελευταίο κύμα της πανδημίας και την εταιρεία να πετυχαίνει με συνεπεία υψηλότερα μερίδια αγοράς από εκείνα προ-πανδημίας.  Στις μακροχρόνιες μισθώσεις, πάρα την ισχυρή ζήτηση για άλλο ένα τρίμηνο, οι σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή και τις παραδόσεις των αυτοκίνητων, από όλους τους κατασκευαστές, περιόρισαν την ανάπτυξη των εργασιών δημιουργώντας ωστόσο ένα συνεχώς αυξανόμενο «πορτοφόλι-αποθεματικό» υπογεγραμμένων εκκρεμών συμβάσεων με  πελάτες. Σημαντική στήριξη στην κερδοφορία υπήρξε και από τη μεταπώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του στόλου.

Η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα παρουσίασε επίσης σημαντική αύξηση, πάρα τις καθυστερήσεις και δυσκολίες στην παραγωγή, καθώς σε επίπεδο δραστηριότητας Εισαγωγής/Διανομής οι εταιρείες του Ομίλου διατήρησαν και αυξήσαν τα μερίδια τους, αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών Λιανικής υπήρξε βελτίωση, συνεισφέροντας συνολικά €90,8εκ. στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, παρουσιάζοντας αύξηση 20% και συμβάλλοντας σημαντικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Με δεδομένο ότι το 70-75 % της ετήσιας κερδοφορίας του Ομίλου παράγεται κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, δηλαδή την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο ήδη έχει διαμορφωθεί, πάρα τις δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες, μια ισχυρή δυναμική ανάκαμψης στις αφίξεις και στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, που δείχνει βάση προκρατήσεων των καταλυμάτων ότι θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί κατά τους επομένους μήνες.

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση