Νέα & Ανακοινώσεις

Οικονομικά Στοιχεία Εννεαμήνου 2017 – Autohellas

25% αύξηση κερδοφορίας – στα €31εκ. μετά φόρων – με δυναμική ανάπτυξη & 40,500 αυτοκίνητα στόλο σε 7 χώρες

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο εννεάμηνο έφτασε τα €256εκ., έναντι €201εκ. το 2016, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν αύξηση 28.1% φτάνοντας τα €47.9εκ. από €37.4εκ. το 2016. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε €31.0εκ. σε σχέση με €24.9εκ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 24.5%.

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων αυξήθηκε κατά 16.6% φτάνοντας τα €141.8εκ. με αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Ιδιαίτερη δυναμική εκτός από την κύρια αγορά της Ελλάδας, όπου ο στόλος της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 30,000 αυτοκίνητα, είχαν η Κύπρος & η Κροατία ενώ Βουλγαρία & Ρουμάνια συνέχισαν να συμβάλουν σημαντικά σε κερδοφορία.

Ο Όμιλος κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2017 πραγματοποίησε αγορές 9,200 νέων αυτοκινήτων επενδύοντας (μετά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων) €95.5εκ. ευρώ, για την ανανέωση όσο και για την επέκταση του στόλου, ξεπερνώντας τα 40,500 αυτοκίνητα. Η ισχυρή κερδοφορία συνέβαλε ώστε τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου να διαμορφωθούν στα €227εκ.

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων & υπηρεσιών πρόσθεσε €88.5εκ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, +52% σε σχέση με το 2016. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα εισαγωγής διανομής των Hyundai (Hyundai Hellas) & KIA (Autodeal), που αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως νέα δραστηριότητα της AutoHellas κατά την Ε.Γ.Σ. της 06/09/2017 δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί. Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, προσθέτοντας περαιτέρω δυναμική στα μεγέθη του Ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αutohellas κος Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε «για τρίτη συνεχή χρόνια η Autohellas πετυχαίνει ισορροπημένη & ισχυρή ανάπτυξη και στους δύο κλάδους δραστηριότητας τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις όσο και τις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Οι οικονομίες κλίμακας στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στις άλλες χώρες φέρνουν βελτίωση της κερδοφορίας ακόμη και σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Επενδύσαμε στην ποιότητα & αναβάθμιση όχι μόνο του στόλου μας αλλά πολλών από τα ιδιόκτητα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας. Έχουμε τα στελέχη, τις υποδομές & τα ίδια κεφάλαια για να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα επόμενα χρόνια & πιστεύουμε ότι θα το πέτυχουμε.»

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση