Νέα & Ανακοινώσεις

Οικονομικά Στοιχεία Α’ Τριμήνου 2017 Autohellas

Αθήνα, 22 Μαΐου 2017

Θετική δυναμική στις μισθώσεις και στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Μικρή Κερδοφορία ακόμη και στο εποχικά αδύναμο 1ο τρίμηνο.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2017 έφτασε τα €63εκ., έναντι €46,2εκ. το 2016, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 19,2% φτάνοντας τα €18,8εκ. από €15,7εκ. το 2016. Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 50 χιλ. έναντι ζημιών € -2,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 158 χιλ. σε σχέση με ζημιές € -1,6 εκ. κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού.

Στο α’ τρίμηνο του 2017 η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 13,9% η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες προήλθε κυρίως από τις μακροχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις θυγατρικές του εξωτερικού. Η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να επηρεάσει και διαμορφώσει τα μεγέθη κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 40,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, η εμπορία καινουργών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 75,8% σε σχέση με πέρσι, γεγονός που οφείλεται εν μέρει σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου, καθώς και στην αναστολή της απόσυρσης, που ίσχυε το α’ τρίμηνο 2016 η οποία είχε κρατήσει την αγορά αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου κατά την 31/03/2017 έφτασαν τα €202εκ. ενώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές παρά το εποχικά αδύναμο τρίμηνο, αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους €33εκ., μέγεθος διπλάσιο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο και για το σύνολο του έτους δείχνουν ιδιαίτερα θετικές για τον Όμιλο. Στην Ελλάδα, προβλέπεται σημαντική ανάπτυξη μεγεθών λόγω του αναπτυσσόμενου στόλου της εταιρείας στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων, αλλά και  λόγω της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού που επιβεβαιώνεται και από τις αυξημένες παρακρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στις θυγατρικές του εξωτερικού, οι αγορές της Κροατίας και της Κύπρου αναμένεται να πέτυχουν  σημαντικούς   ρυθμούς ανάπτυξης.
 

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση