Νέα & Ανακοινώσεις

H SEAT προχωράει στην εκπαίδευση περισσοτέρων από 15.000 υπαλλήλων

  • Το 2018 η SEAT επένδυσε 21 εκατομμύρια ευρώ σε κατάρτιση υπαλλήλων της
  • Η εταιρεία εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Always Learning
  • Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της επαγγελματικής εξέλιξης των εργαζομένων και την προετοιμασία τους για να προωθήσουν τον μετασχηματισμό του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η SEAT κάνει ένα ακόμα τεράστιο βήμα στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης που προσφέρει στους υπαλλήλους της προκειμένου να τους προετοιμάσει για τις μελλοντικές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία ξεκίνησε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Always Learning”, το οποίο είναι το μοναδικό στο είδος του στο ευρωπαϊκό εταιρικό περιβάλλον, διαθέτοντας περισσότερα από 150 μαθήματα -online και δια ζώσης διδασκαλίας- σχεδιασμένα για το μέλλον και διαθέσιμα για όλους τους επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση για περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους, σε τομείς που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες ώστε να αντιμετωπίσουν τον μετασχηματισμό του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και την εξέλιξη των μελλοντικών θέσεων εργασίας.

Με το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ολοκληρώνει την τρέχουσα εκπαιδευτική προσφορά της εταιρείας, η SEAT θέτει μια θεμελιώδη αλλαγή στον τομέα της εταιρικής κατάρτισης, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να κάνουν τις δικές τους εκπαιδευτικές επιλογές, ακόμα κι αν το περιεχόμενο δεν έχει άμεση σχέση με την τρέχουσα εργασία τους. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην απασχόληση και προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο πρόσθετες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης.

Η Laura Carnicero, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, επεσήμανε ότι «στη SEAT γνωρίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων που σήμερα δεν υφίστανται και οι άνθρωποι μας πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτά. Εκτός από τα προγράμματα που έχουμε ήδη, η προστιθέμενη αξία του “Always Learning” είναι ότι φροντίζει τα ατομικά κίνητρα των εργαζομένων. Με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, η SEAT δεσμεύεται για την επαγγελματική εξέλιξη των υπαλλήλων της στο επόμενο επίπεδο». Το 2018, η SEAT επένδυσε 21 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της.

Τα μαθήματα “Always Learning” ενισχύουν τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της εταιρείας και αποτελούν τον τρίτο πυλώνα που στηρίζει τη στρατηγική της σε αυτό τον τομέα. Οι άλλοι δύο πυλώνες περιλαμβάνουν το φάσμα των μαθημάτων που αποσκοπούν στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στην τρέχουσα δουλειά τους και μια δεύτερη ομάδα θεμάτων που σχετίζονται με την εξέλιξη των εργαζομένων για την απόκτηση δεξιοτήτων για μελλοντικά επαγγέλματα στα πλαίσια του μεγάλου μετασχηματισμού του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2018 η SEAT αύξησε τον αριθμό των μαθημάτων που εστιάζουν σε θέματα σχετικά με το μέλλον κατά 237%.

Δυναμικά προγράμματα

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων της SEAT, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να μελετήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ειδικά στο πεδίο του μετασχηματισμού και της ψηφιοποίησης, καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώση νέων επαγγελμάτων. Τα μαθήματα προσφέρονται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Coursera και την ακαδημία Foxize, ενώ η SEAT διερευνά περαιτέρω συνεργασία και με άλλους συνεργάτες. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν τα μαθήματα θα αποκτήσουν την σχετική πιστοποίησή.

Πάνω από 150 μαθήματα – online και δια ζώσης διδασκαλίας – προσφέρονται αρχικά, των οποίων ο αριθμός και η φύση μπορεί να εξελιχθεί ή και να επεκταθεί ανάλογα με τη ζήτηση των εργαζομένων. Το αντικείμενό τους ποικίλλει από τα τεχνικά προγράμματα της επιστήμης των δεδομένων, της μηχανικής εκμάθησης ή της επιχειρησιακής ανάλυσης έως εκείνα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, όπως η ευέλικτη μεθοδολογία ή διαχείριση έργων. Η προσφορά μαθημάτων μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επαγγελματία.

Το πρόγραμμα έχει δύο προσεγγίσεις: μία ομάδα μαθημάτων μικρής διάρκειας και δυναμικής, με επίκεντρο τις ατομικά επιλεγμένες δεξιότητες που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και μια δεύτερη ομάδα με πιο προηγμένα μαθήματα μεγάλης διάρκειας. Οι υπάλληλοι της SEAT προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα πρέπει να εγγραφούν μέσω πλατφόρμας. Στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγγράφηκαν στο νέο πρόγραμμα «Always Learning».

Ένα ακόμη βήμα στο μετασχηματισμό της εταιρείας

Η SEAT γνωρίζει ότι η τεχνολογία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και ότι είναι απαραίτητο να αποκτήσει τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες για να εξελιχθεί. Από την άποψη αυτή, η SEAT εφάρμοσε πρόσφατα το Πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση των τεχνολογικών δεξιοτήτων των εργαζομένων. Αυτό απαιτεί από τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή ψηφιακών ικανοτήτων για να αξιολογήσουν το σημερινό τους επίπεδο. Τα αποτελέσματα, τα οποία είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης για κάθε εργαζόμενο, το οποίο θα τους επιτρέπει να προχωρούν με τον δικό τους ρυθμό και από το δικό τους αρχικό επίπεδο γνώσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό & video επισκεφτείτε:

http://www.seatmediacenter.com

TOP
Close

Πληκτρολογείστε για αναζήτηση